Er worden zeven grote snelteststraten opgezet. Aantal positief geteste personen zal fors stijgen

101
VIEWS

De komende weken zullen er zeven grote snelteststraten opgezet worden. Het aantal positief geteste personen zal fors stijgen.

Er zullen de komende weken zeven grote snelteststraten opgezet worden in Nederland.
Bij deze teststraten krijgen geteste personen binnen vijftien minuten de uitslag.
Het is nog niet bekend wie er als eerste van de snelteststraten gebruik mogen maken. Ook de locaties zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling dat militairen helpen met de testlocaties op te zetten.

Hugo en de GGD’s zullen naar verwachting volgende week een gezamelijk plan naar buiten brengen. Het ministerie van Volksgezondheid en brancheorganisatie GGD GHOR Nederland wil hier nog niets over zeggen.

GGD GHOR liet eerder weten dat op XL-locaties 2.500 tot 5.000 mensen per dag getest zullen worden. Eind december denken de GGD’s minimaal 80.000 coronatests per dag af te kunnen nemen.

Meerdere bedrijven hebben in de afgelopen tijd coronasneltests ontwikkeld. Een bekende hiervan is de blaastest van het bedrijf Breathomix. De blaastest detecteert kleine deeltjes in de lucht die mensen uitademen. Eerder is het apparaat ingezet om astma en COPD te herkennen. Er komt dus geen wattenstaafje in de keel of neus aan te pas.

Hugo zei onlangs dat hij verwacht dat de coronablaastest in november al ingezet kon gaan worden.

Het enige wat hier duidelijk aan is, is dat het aantal positief besmette personen sterk zal groeien op het moment dat er daadwerkelijk 80.000 tests per dag afgenomen gaan worden.

Bron.NU

Related Posts

Next Post

Aanbevolen

Mis het niet

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.